Dynasty Fantasy NBA PL

Mapa Odsyłaczy Strona Główna Baza Danych Chicago Bulls  Los Angeles Lakers New York Knicks Vancouver Grizzlies San Antonio Spurs Orlando Magic Portland Trail Blazers Charlotte Bobcats Charlotte Hornets Boston Celtics Minnesota Timberwolves Toronto Raptors Atlanta Hawks Washington Wizards Phoenix Suns Memphis Grizzlies Philadelphia 76ers Milwaukee Bucks Detroit Pistons Houston Rockets

#16 2021-02-14 15:34:08

host3234

President of Basketball Operations

Punktów :   

Re: UFA T.J. McConnell

Chciałem złożyć ofertę TJowi i zrobiłem to. Nie złamałem żadnego przepisu CBA (nigdzie nie ma informacji o tym, że nie można składać 10-dniówek graczom, o których toczy się jednocześnie licytacja na gwaranty) i nie miałem żadnej intencji by to robić.
Jeżeli nie mam prawa do 10-dniówki...spoko, nie kłóce się, jebać 10-dniówkę.

Ale dlaczego równoczesnie trace przez to prawo do podpisania TJa? Czy przypadkiem nie powinno być tak, że w momencie pojawienia sie sporu i do czasu wyjaśnienia sprawy przez Ciebie, licytacja o TJa powinna zostać wstrzymana?
Gdyby informacja o tym, że moja oferta jest nieważna, padła od razu to chyba oczywistym jest, że złożyłbym nową ofertę, zawierająca wyłącznie MLE. Natomiast przez ten cały shitstorm Babiarza i oczekiwanie na Twoją decyzję (no hard feelings, rozumiem, że są ważniejsze rzeczy niż sędziowanie w internetowej napince o gracza fantasy) minął czas na licytowanie McConnella.

Jeśli bazujemy tutaj wyłącznie na decyzji Komisarza, a nie CBA to szanse na zgarnięcie TJa  powinny być równe i jeśli moja pierwsza oferta została uznana za nieważną dopiero teraz to powinienem miec jakąś szansę na złożenie nowej oferty.

Jeśli nie było czegoś w CBA  i sprawę rostrzyga Komish to czas licytacji powinien zostać zawieszony do czasu rozstrzygnięcia sprawy przez niego. To jest chyba tak oczywiste, że bardziej się nie da.
I to jest coś co również powinno znaleźć się w CBA w wakacje, by uniknąć przypadków cwaniakowania.

Ostatnio edytowany przez host3234 (2021-02-14 15:40:06)

#17 2021-02-14 18:40:19

matbabiarz

Punktów :   

Dramatyzuj bardziej.

1) Oferta 10-dniowego kontraktu jest ofertą
2) W momencie, gdy pojawia się oferta gwarantowana przebić ją można tylko ofertą wyższą (zgodnie z CBA)
3) Oferta 10 dni nie jest wyższa niż kontrakt gwarantowany
4) W tym momencie temat się kończy, bo oznacza że Twoja oferta jest nieważna
5) To, że dalej zaoferowałeś też inny kontrakt nie ma już znaczenia.
6) Komisarz nie ma obowiązku pilnowania tego jakie oferty składają GMowie, ale jeśli są niezgodne z CBA to są odrzucane (tak stało się tutaj).
7) TJ McConell jest w Sonics - jak go chcesz to zapraszam za 30 dni na DM

2018/2019 #1 | 2019/2020 #3 | 2020/2021 #1

#18 2021-02-14 19:12:53

host3234

Punktów :   

Czy Ty umies czytać w ogóle?
Gdzie napisałem, że moja 10-dniowka przebiła Twoją ofertę?
Moja oferta NIE BYŁA niezgodna z CBA w momencie gdy ją składałem. Ty podważyłes jej zasadność, więc wezwaliśmy Michała żeby to rozstrzygnął. W międzyczasie skorzystałeś na tym, bo minął czas licytacji i ukradłeś TJa za darmo, bez licytacji jakiejkolwiek.
Ja nie oczekuję że TJ trafi do mnie ot tak. Oczekuję jedynie uczciwego potraktowania sprawy i wznowienia licytacji,ponieważ wcześniej czekaliśmy na decyzję Michała (opierając się na samym CBA nie można było stwierdzić kto ma rację.).

Ps:Ja nie będę dramatyzował, a Ty przestaniesz pajacować i zaczniesz czytać ze zrozumieniem to co piszę, mamy deal?

Ostatnio edytowany przez host3234 (2021-02-14 19:17:55)

#19 2021-02-14 19:35:02

matbabiarz

Punktów :   

Misiu, przestań mnie obrażać bo Cię ponosi.

Ona nie ma nic przebijać - jeśli złożysz ofertę, która jest gorsza od prowadzącej (mojej) to jest to oferta nieważna - zawsze tak było. Złożyłeś ofertę z 10-dniówką w momencie, gdy prowadziła moja oferta na gwarantowane minimum + RFA. Ta oferta jest nieważna i tu jest kropka. Zrobiłeś błąd, ja na tym skorzystałem i koniec.

#20 2021-02-14 20:15:09

host3234

Punktów :   

Dalej nie rozumiesz.
Składając ofertę 10 dni oraz MLE w jednym poście nie byłem swiadom, że jest to nieważna oferta, ponieważ NIGDZIE W CBA nie ma informacji o tym, że w przypadku gdy toczy się licytacji nie można składać również 10-dniowych ofert.
Z tego też powodu wezwaliśmy Michała, żeby rozstrzygnął sprawę. A do czasu podjęcia przez niego decyzji kwestia licytacji powinna być zawieszona, ponieważ nie wiedzieliśmy na czym stoimy i kto tak naprawdę prowadzi w licytacji.
Tylko tyle i aż tyle.

#21 2021-02-14 20:40:22

matbabiarz

Punktów :   

Ależ oczywiście, że jest - jest to oferta niższa niż prowadząca - jest więc nieważna.

#22 2021-02-14 20:55:49

host3234

Punktów :   

Zrozum jedno Matt - gdyby Michał wydał werdykt szybciej i licytacja by się jeszcze nie skończyła to obaj wiemy doskonale, że złożyłbym nową ofertę.
Nie miałem żadnych powodów by sądzić, że moja oferta jest zła - nigdzie w CBA nie było zapisu o tym, że nie można czegoś takiego robić.
Gdybym zrobił coś niezgodnego z CBA i Michał po zakończeniu licytacji stwierdził, że moja oferta była zła i niezgodna z CBA to siedziałbym cicho i nawet nie pisnął.
Natomiast tutaj opieramy się wyłącznie na opinii Komisarza i jego interpretacji tej sytuacji.  I na ta interpretację musieliśmy obaj poczekać chwilę, co uniemozliwiło nam/mi dalszą licytację.
Uważam, że najuczciwszym rozwiązaniem byłoby po prostu wznowienie licytacji i umożliwienie złożenia oferty raz jeszcze. I wierzę, że takową decyzję podejmie Komish - obiektywnie jest to najuczciwsze rozwiązanie.
Bo na chwilę obecną udało Ci się przycwaniakować i zgarnąć go za półdarmo, tylko i wyłącznie dlatego, że jakiegoś zapisu nie było w CBA.
Jesli zależy Ci na TJu to nie powinienes mieć problemu z tym, żeby złożyć mu uczciwą ofertę, w uczciwej licytacji.

Szkoda naszego czasu na dalszą dyskusję.
Czekam na decyzję Michała.

Ostatnio edytowany przez host3234 (2021-02-14 20:57:03)

#23 2021-02-14 21:08:36

matbabiarz

Punktów :   

Ile razy mam jeszcze napisać, że jest w CBA - tylko oferta wyższa jest ważna.

+ Michał już napisał wszystko w temacie i nie, nie ma obowiązku pilnowania każdej oferty. Walnąłeś się. Mogło się zdarzyć każdemu, ale wielokrotnie już tu były takie sytuacje i sorry - wtedy strona, która złożyła prawidłową ofertę i czas minął podpisuje gracza. Z mojej strony EOT.

#24 2021-02-14 21:32:51

host3234

Punktów :   

Moja oferta była wyższa...ile razy mam Ci powtarzać? 2,2 mln to więcej niż Twoje minimalne 1,8.
Problemem jest/była tutaj dodatkowa 10-dniówka.

#25 2021-02-14 22:15:08

Wooden

Punktów :   

host3234 napisał:

Jeśli już koniecznie chcesz schodzić w sfery logiki, której chyba nie do końca rozumiesz w powyższym przypadku to pomogę CI:
Przypadek w którym zakładasz, że jedno zdarzenie ma warunkowy wpływ na drugie zdarzenie w ciągu przyczynowo-skutkowym nazywa się implikacją. W naszym przypadku oznaczałaby ona coś takiego:
"JEŚLI oferta w postaci 10-dniowego kontraktu dla TJa TO również daję ofertę z MLE".
To nie jest nasz case.
Nasz case to:
Daję 10-dniowy kontrakt I/ORAZ oferta z MLE.

JJ, błagam Cię.
Ja Ci tu kibicowałem - dobrze wiadomo czemu, asysty SuperSonics to może być X-Factor do wygrania ligi.

Kompletnie nie kumam czemu nie powołałeś się na to

hermman89 napisał:

3.8 Oferty złożone między północą na 12 w południe traktowane są, jakby złożone zostały wszystkie o 12 w południe.

I nie złożyłeś po prostu oferty bez 10 dniówki z przodu.

(Zwróciłbym Ci na to może nawet uwagę gdybym nie przegapił afery.)

Zamiast tego wolałeś się kłócić i walnąłeś ten argument o logice, którym sam się położyłeś.

Jeśli używasz funkcji/składni i/oraz/and to żeby zdanie było prawdziwe wszystkie jego składowe muszą być prawdziwe:
Z podstaw logiki przy funkcji AND: Zdanie = Prawda Jeżeli A = Prawda I B = Prawda. Jeżeli A lub B to Fałsz, wtedy wynik to Fałsz.
Więc z teorii na nasze: jeśli użyłeś "I" i odnosisz to do języka logiki to sam się wjebałeś:
Oferta jest ważna jeśli obie jej składowe są ważne. Jedna składowa nieważna, to oferta nieważna. O co tu się kłócić?

Mnie najbardziej irytuje to, że nie złożyłeś nowej oferty przed 12 i tego TJa mu nie zgarnąłeś, zwłaszcza że zdaje się że on nie ma pełnego MLE do dyspozycji, więc spokojnie byś to przelicytował.

Argument o tym, że Michał ma o czymś ponownie decydować jest równie bez sensowny:
1. On już zdecydował
2. Miałeś szansę powołując się na CBA przebić ofertę Seattle wiedząc już o nieprawidłowości swojej oferty
3. Gdyby sprawy rozpatrywano tak jak chcesz to każda dziwna oferta przedłużałaby licytację - to my mamy pilnować ich prawidłowości a nie zawracać dupę Michałowi który ma wszelkie prawo rozpatrywać sprawy zerojedynkowo co, patrz punkt 1. już zrobił.

Szkoda, może TJ się połamie i będzie spokój.

Stopka forum

RSS