tylko to jest bez sensu skoro jestesmy w trakcie draftu to te cap holdy powinny byc liczone jako salary, one juz sa na konretnych pozycjach i znasz ich wartosc
President of Basketball Operations
@Wooden - to w takiej sytuacji jeśli Ty przejmujesz wtedy Kieffa (+7 mln) to uwzględniając Twoje cap holdy nie będziesz mógł tego skleić bo cap hold za pick #10 (nawet nie doliczając #16) przekracza w Twoim przypadku hard cap.
Yuuzek napisał:
a tak btw, nie powinny byc cap holdy pickow z 1r uwzglednione w wyliczeniach , skoro jestesmy trakcie draftu ?
Myślałem, czy napisać o tym w swoim pierwszym poście (w sumie napisałem, ale usunąłem ) Teoretycznie w NBA liczymy cap holdy z picków dopiero po podpisaniu kontraktu przez gracza lub jego 120% PO WYBORZE. Jesteśmy w trakcie draftu, więc teoretycznie picki, które nie zostały jeszcze wybrane są o wartości "0".
Mazi napisał:
Yuuzek napisał:
a tak btw, nie powinny byc cap holdy pickow z 1r uwzglednione w wyliczeniach , skoro jestesmy trakcie draftu ?
Myślałem, czy napisać o tym w swoim pierwszym poście (w sumie napisałem, ale usunąłem
) Teoretycznie w NBA liczymy cap holdy z picków dopiero po podpisaniu kontraktu przez gracza lub jego 120% PO WYBORZE. Jesteśmy w trakcie draftu, więc teoretycznie picki, które nie zostały jeszcze wybrane są o wartości "0".
Tak - tutaj jest chyba to racją, ale czy one do momentu podpisania nie są traktowane jako cap holdy - bo musimy mieć miejsce w salary by każdy z picków podpisać i teoretycznie jeśli drużyna ponad hard capem ma pick z pierwszej rundy to nie powinna móc go podpisać?
Jak jak coś to potwierdzam dalej. Robię sobie miejsce w salary, do tego dostaje mnóstwo picków i prawda de KBD, którego jestem psychofanem. No i Stanley Johnson kurwa! Proszę sie dalej kłócić. Pozdrawiam.
matbabiarz napisał:
Mazi napisał:
Yuuzek napisał:
Myślałem, czy napisać o tym w swoim pierwszym poście (w sumie napisałem, ale usunąłem
) Teoretycznie w NBA liczymy cap holdy z picków dopiero po podpisaniu kontraktu przez gracza lub jego 120% PO WYBORZE. Jesteśmy w trakcie draftu, więc teoretycznie picki, które nie zostały jeszcze wybrane są o wartości "0".
Tak - tutaj jest chyba to racją, ale czy one do momentu podpisania nie są traktowane jako cap holdy - bo musimy mieć miejsce w salary by każdy z picków podpisać i teoretycznie jeśli drużyna ponad hard capem ma pick z pierwszej rundy to nie powinna móc go podpisać?
Na 100% nie liczą się do momentu wyboru - i tutaj zawsze tak było i w NBA - nie liczą się też jako capholdy.
Michał to wprowadził dla wygody.
Draft odbywa się teoretycznie jeszcze w poprzednim sezonie, podpisanie następuje dopiero po moratorium dopiero w nowym - a wymiany idą z reguly w trakcie już na zasadach nowego sezonu.
Dlatego drużyny w RL zwlekaja z podpisaniem graczy podlegających negocjacjom - bo idąc tak w wymianach liczą się w salary jako 0, "prawa do". U nas trzeba od razu podpisać po wyborze żeby trochę utrudnić ale wcześniej liczą się jako 0. Tak było w tej lidze zawsze
Poprawka do tego, co napisałeś. Po drafcie w NBA nie liczą się jako 0 mimo braku podpisu. Liczą się jako 120% ustalonej kwoty (czyli max. jaki mogą zarobić). Taka ciekawostka CBA, która nie ma większego znaczenia u nas.
Potwierdzam jeszcze raz, wymieniam dwa dalsze picki za 20, gdzie na oko będzie jeszcze gracz z którego będę mocniej zadowolony na starcie sezonu
Mazi napisał:
Poprawka do tego, co napisałeś. Po drafcie w NBA nie liczą się jako 0 mimo braku podpisu. Liczą się jako 120% ustalonej kwoty (czyli max. jaki mogą zarobić). Taka ciekawostka CBA, która nie ma większego znaczenia u nas.
Przy wymianie?
Sprawdzałem to w CBAFAQ jakieś 2 tygodnie temu i dałbym głowę że to jest 0. - Pojawia się caphold 120% wybranego gracza po moratorium o ile jeszcze nie jest podpisany. Ten caphold wprowadzono dość niedawno żeby drużyny nie przyciągały rookies do konca FA żeby mieć trochę więcej miejsca w salary. Zresztą dlatego u nas gracz jest automatycznie podpisywany w momencie wyboru - tak gdzieś dwa lata temu to wprowadziliśmy.
Ostatnio edytowany przez Wooden (2019-08-01 09:33:18)
Nie sądziłem że jest potrzebna z mojej strony. Za niewiadomą w postaci pick #3, gorszego z braci Curry i beznadziejnego Reggiego Jacksona dostaję pakiet Horford + Lowry i jeszcze dodatkowo Taja. Ja tam jestem szczęśliwy z samego faktu pozbycia się Reggiego. Cała reszta jest tłem A tak na poważnie to dla mnie to był no-brainer. Nie wiedziałem, że za ten pick mogę tyle dostać.